شش توصیه برای پایبندی به اهداف و برنامه های مالی

اگر می خواهید رؤیاهایتان تحقق یابد، باید برای خود اهداف و برنامه های مالی تعیین کنید و به آنها پایبند بمانید؛ مثلا چطور می خواهید خانه مورد علاقه تان را بخرید یا هنگام تعطیلات یا بازنشستگی به سفر بروید، اگر پول کافی برای انجام این کارها کنار نگذاشته باشید؟ اما از سوی دیگر هم نمی خواهیم با سختگیری بیش ازحد زندگی را به کام خود تلخ کنیم. بهترین کار آن است که [highlight]متمرکز بمانیم[/highlight] و راه میانه را انتخاب کنیم. هم از زندگی لذت ببریم و هم برای اهداف مالی برنامه ریزی داشته باشیم. در ادامه مطلب حاضر، ۶نکته و توصیه کاربردی در این باره را به شما توضیح خواهیم داد. همراه ما بمانید.

1- اهداف قابل تحقق تر و کوچک تری را انتخاب کنید

بهتر است به جای داشتن هدفی رؤیایی، مثل خرید خودرویی چند صد میلیونی، اهداف کوچکتری برای خود تعیین کنید که واقع بینانه و راحتتر بتوان آنها را محقق کرد؛ مثلا می توانید هر ماه، طی روندی منظم، مبلغی از درآمدتان را به حساب دیگری واریز کنید و پس اندازی برای خود درست کنید.
کارتان را با برداشتن قدمهای کوچک شروع کنید و واقع بینانه شرایط را بسنجید.

2- علت تعیین اهداف را مشخص کنید

البته این فقط محدود به اهداف و برنامه های مالی نیست. به طور کلی، هر هدفی که برای خود تعیین می کنید، اگر از علت آن آگاه باشید، به نتایج بهتری خواهید رسید. در واقع، باید بدانید دقیقا به چه علتی قصد رسیدن به هدفی بخصوص را دارید. وقتی از چرایی موضوع آگاه باشید،[highlight] انگیزه[/highlight] درونی بیشتر و بهتری برای [highlight]تحقق هدف[/highlight] پیدا خواهید کرد، فارغ از آنکه تحت تأثیر چه عوامل خارجی ای باشید. کاری را انجام می دهید چون واقعا و عمیقا مایل به انجام آن هستید. اینطور بهتر به نتیجه می رسید.

3- اهداف و برنامه های مالی را براساس بودجه تان تعیین کنید

اگر از حساب دخل و خرجتان آگاه باشید، یعنی دقیقا بدانید چقدر درآمد دارید و هزینه هایتان چه ها هستند، خیلی بهتر می توانید به اهداف و برنامه های مالی تان پایبند بمانید. بودجه بندی و توجه به آن تحقق این اهداف را راحتتر خواهد کرد؛ برای مثال، می توانید بر اساس هدف و برنامه تازه ای که برای خود تعیین کرده اید، از این به بعد، مبلغ مشخصی را از هزینه ها کم کنید و هر ماه، این مبلغ را برای هدف موردنظرتان کنار بگذارید و پس انداز کنید.

4- به اهدافتان سر و سامان بدهید

فرض کنید هدفی که برای خود تعیین کرده اید [highlight]خرید خودرو [/highlight]است. پیشنهادمان این است که مدل و سال ساخت خودرو را جایی یادداشت کنید و مقابل آن در جدولی که از قبل کشیده اید حساب جزئیِ تمامی پس اندازهایتان را درج کنید. هرچه برای خرید خودرو کنار می گذارید بلافاصله در جدولتان درج کنید. اینطور بهتر روند پیشرفت فعالیت هایتان را بازبینی خواهید کرد و به نتایج بهتری خواهید رسید.

5- گاهی فصل به فصل بازبینی کنید

حالا اگر فرض بگیریم به جای خودرو قصد خرید خانه داشته باشید، مشخصا باید سرمایه بیشتری کنار بگذارید. در این شرایط، بعد از پایان یک ماه، مبلغ چندانی نسبت به سرمایه ای که برای خرید خانه لازم است جمع نخواهد شد و فقط کلافه و شاید حتی ناامید خواهید شد. ما هم اصلا به دنبال چنین نتیجه ای نیستیم.
در این شرایط، یعنی وقتی اهداف و برنامه های مالی بزرگتری دارید، پیشنهادمان این است که روند بازبینی را ۳ماه ۱بار انجام دهید. بعد از گذشت ۳ماه، ببینید چقدر جمع کرده اید و هزینه های تان چه ها بوده اند. اینطور، هم می توانید روند پیشرفت فعالیتها را زیر نظر بگیرید و هم می توانید اهداف خود را بهروز کنید.

6- احساسات را کنترل کنید

پول، بودجه، سرمایه و ثروت به طور کلی نقش مؤثری در بروز یا تشدید استرس دارند. فکر کردن راجع به اینها به سادگی ما را در معرض نگرانی و استرس قرار می دهد. کم نیستند تعداد کسانی که در این روزگار تقریبا همیشه با احساساتی نظیر اضطراب، ناامنی و ترس دست به گریبان اند. چنین احساساتی ما را از اهداف و برنامه های مالی دورتر خواهد کرد و باید برای کنترلشان برنامه ای داشته باشیم. خبر خوب این است که راهکارهایی برای این منظور در دست رساند که در ادامه راجع به شان صحبت می کنیم:

  • کنترل غم، اندوه و ناراحتی

وقتی غمگین باشیم، بیشتر به پول خرج کردن علاقه نشان می دهیم. کمی هم بیتاب و بی حوصله می شویم و می خواهیم هرچه زودتر به اهدافمان برسیم. اینها اصلا برای پایبندی به اهداف و برنامه های مالی خوب نیستند. پیشنهاد می شود پولتان را بیشتر خرج کارهایی کنید که از غم و اندوه شما می کاهند و خوش حال تر تان می کنند. با دوستی صمیمی برای گردش بیرون بروید، ورزش کنید و کارهای دیگری از این دست.

  • کنترل خشم و عصبانیت

وقتی عصبانی باشیم، بیشتر احتمال دارد بی گدار به آب بزنیم و خطر کنیم. به علاوه، در این حالت، کمتر زیر بار اشتباه های مان می رویم و آنطور که باید و شاید به کوتاهی هایمان اذعان نمی کنیم. برای مقابله با احساس خشم باید کمی صبورتر باشیم و بیاموزیم تحملمان را افزایش دهیم.

  • غلبه بر ترس

ترسیدن هم احساس دیگری است که تحقق اهداف و برنامه های مالی را مختل می کند. اگر بترسیم، ریسکها و خطرهای پیش رو جدی تر از آنچه در واقعیت هستند به نظر می آیند. به علاوه، ترسیدن ما را وادار به تردید و تجدیدنظر در تصمیمهایمان می کند. اینجا هم تجربه و اطلاعات مشاور مالی به کار می آید.

سخن پایانی

پایبندی به اهداف و برنامه های مالی کار چندان دشواری نیست. فقط باید خود را در مسیر درست قرار دهید و به انجام کارهای درست عادت کنید. قرار نیست یکدفعه تمامی اهدافتان را محقق کنید. کار را با برداشتن قدمهای کوچک شروع کنید و بدانید در نهایت همین کارهای کوچک اند که در کنار هم نتیجه ثمربخش و خوبی برایتان به ارمغان می آورند.

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند